Foto: Famos Hrasnica FK

Bivši veznjak Željezničara

Famos najavio veliko pojačanje, radi se o legendi Premijer lige sa osvojene tri titule i dva Kupa

Edmir Škorić

Famos iz Hrasnice, koji je inače član Druge lige FBiH - grupa Centar, trećeg ranga bh. nogometa, najavljuje misteriozno veliko pojačanje za narednu sezonu.

Na društvenim mrežama je Famos objavio kako je rukovodstvo kluba angažovalo prvo pojačanje za novu sezonu i kako je riječ o "iskusnom igraču sredine terena koji je kroz dosadašnju karijeru osvojio tri titule i dva Kupa BiH".

Iako nije navedeno o kome je riječ, navodno se radi o Muameru Svraki, bivšem bh. reprezentativcu koji je sa Željezničarom tri puta osvajao Premijer ligu i dva puta Kup.

34-godišnji veznjak je posljednji angažman imao u Zvijezdi 09, ali je prije nekoliko dana postao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U karijeri je najviše ostvario kao član trofejnog tima Plavih predvođenog Amarom Osimom, a igrao je još za Travnik, Olimpik i Krupu u BiH, dok je jedno vrijeme proveo u inostranstvu, na Malti, u Hrvatskoj, u Iranu, Sloveniji, na Kosovu i u Indoneziji.

Bez ikakve sumnje, igrač s takvom prošlošću trebao bi da bude izuzetno pojačanje za tim Famosa, koji je prošle sezone završio na osmom mjestu Druge lige Centar sa 42 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.