Svraka napustio Zvijezdu 09: Osjećam se dobro, odigrao sam sve utakmice

Trenira u Sarajevu

Svraka napustio Zvijezdu 09: Osjećam se dobro, odigrao sam sve utakmice

S. Mlaćo
Kao vino, što stariji, to bolji.

Tako se može opisati period proveden u Zvijezdi 09 nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje Muamera Svrake.

Svraka je godinu i pol dana proveo u Etno selu Stanišići, te pružao veoma kvalitetne partije.

Istovremeno je radio i sa jednom od omladinskih selekcija kluba.

Sada je došlo vrijeme za kraj saradnje, što je i potvrdio za SportSport.ba.

“Nakon 16 mjeseci sam napustio Zvijezdu 09. Zaista jedan lijep period u mojoj karijeri, gdje sam bio i kapiten ekipe, ali i krenuo sa nekom svojom trenerskom karijerom. Ljudi su mi dali priliku da radim u Akademiji kluba, ali došli su novi investitori i bila je obostrana želja da ostanem i da nastavimo saradnju, no nismo se dogovorili oko nekih drugih stvari, tako da smo se razišli. Svakako da im želim puno sreće i da ostvare svoje ciljeve“, kazao je Svraka za SportSport.ba.

Oglasi

Zvijezda 09 je sjajno igrala posebno u drugom dijelu sezone i bila u borbi za prvaka te plasman u Premijer ligu. Na kraju to nije uspjela.

“Zaista je žal što ekipa nije izborila Premijer ligu sa takvom infrastrukturom, stabilnošću i razvojem u omladinskim kategorijama. U sezonu smo krenuli sa juniorima i ostvarili dobre rezultate, na polusezoni smo se pojačali, ali nažalost to nije bilo dovoljno za Premijer ligu.  Bili smo blizu, izgubili smo neke bodove gdje nismo smjeli, tako da dobre igre tokom cijele sezone nisu bile dovoljne za mjesto koje vodi u elitni rang“.

Svraka: Volio bih da Željo pobijedi uz gol Stevanovića

Vratio se u Sarajevo gdje redovno trenira, a poznato je da je tokom cijele karijere veliki profesionalac. Tako je i danas. Razmišlja i o trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U Sarajevu sam, treniram individualno, razmatram šta i kako dalje. Osjećam se dobro, imam 34 godine i odigrao sam skoro sve utakmice u posljednjoj sezoni i pol. Cilj mi je naravno nastaviti sa edukacijom, završio sam „“B“ trenersku  licencu, a bilo bi odlično ako bi se otvorilo nešto gdje bi imao mogućnost da kao u Zvijezdi 09 radim oboje. Nadam se da ću ubrzo riješiti ovo pitanje“, dodao je Svraka, nekadašnji reprezentativac naše zemlje, nogometaš sa osvojena tri trofeja prvaka u Premijer ligi, dva Kupa naše zemlje, sve u dresu FK Željezničar.

Pehare je osvajao i u Estoniji u dresu FC Levadia.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Očekivao sam od ovog igrača da će napraviti bolju inostranu karijeru. Na žalost nije uspio...
1 1
Chico
Nema reklame i poguranca dok te sportsport ne izreklamira.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti