Foto - Instagram

Titulu čekaju 13 godina

Velikan želi ponovo na tron, a za to su im potrebni Miralem Pjanić i još dvojica igrača Barcelone

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (32) silno se želi dokazati Xaviju Hernandezu da je fudbaler koji posjeduje kvalitet za igranje u Barceloni.

Bh. veznjak se od dolaska u redove katalonskog velikana 2020. godine nije naročito naigrao. Tadašnji trener Ronald Koeman mu nije davao previše prostora, pa je Pjanić početkom prošle sezone odlučio otići na posudbu u Bešiktaš.

Međutim, povrede su ga spriječile da postane istinska zvijezda u turskoj. Igrao je Pjanić u slaboj formi i zbog toga turski velikan nije želio da otkupi njegov ugovor od Barcelone.

I dok se Pjanić pokušava dokazati pred Xavijem, španski mediji tvrde kako je trener Barcelone ne računa na njegove usluge i da će se za njega tražiti druga rješenja za karijeru.

A rješenje bi mogao biti francuski velikan Marseille. Trener tima s Velodromea Jorge Sampaoli želi da se uključi u borbu za prvaka Ligue 1 s PSG-om i traži fudbalere koji mu to mogu omogućiti.

Zbog toga će Marseille pokušati da angažuje čak trojicu fudbalera Barcelone. Prvi na listi je Miralem Pjanić, a Sampaoli bi rado u svoj tim doveo i Clementa Lengleta te Nica Gonzaleza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Barcelona i Marseille imaju veoma dobre odnose. To bi moglo olakšati dogovor u eventualnom poslu između ovih klubova i neće biti nikakvo iznenađenje ako Pjanić pojača nekadašnjeg prvaka Evrope.

Marseille je proteklu sezonu završio na drugom mjestu iza PSG-a, a ove sezone žele da izazovu bogate Parižane i da osvoje naslov prvaka, prvi nakon 13 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.