Barcelona ne da De Jonga? Nema problema, United ima i rezervni plan

Prošli bi jeftinije

Barcelona ne da De Jonga? Nema problema, United ima i rezervni plan

E. Ganibegović

Manchester United jedini je klub iz engleske elite koji do sada nije ozvaničio nijedan ulazni transfer i to već polako počinje da frustrira navijače. 

Klub s Old Trafforda ciljao je Frenkiea de Jonga iz Barcelone kao glavnu metu ljetnog prijelaznog roka, no stvari po tom pitanju ne idu najbolje. 

Britanci su dali prvu ponudu od 60 miliona eura, plus bonuse za učinak, no Katalonci nisu bili zadovoljni prijedlogom i odbili su.

No, čini se da Manchester United ne želi odustati od dovođenja De Jonga, on je jedan od igrača koje traži novi trener Erik ten Hag, a nova ponuda, od 75 miliona eura, bit će proslijeđena Barceloni, što bi se moglo svidjeti Kataloncima.

Ipak, Crveni đavoli imaju i plan B ako ne postignu dogovor s Barcelonom, prenose španski mediji. 

Čini se da je Teun Koopmeiners, također holandski fudbaler, prva želja čelnika Uniteda nakon Frenkieja de Jonga.

Centralni veznjak koji je izdanak AZ Alkmaara u Atalantu je stigao prošlog ljeta i koštao bi oko 50 miliona eura. Poput Frenkieja de Jonga, Koopmeiners je svestran fudbaler koji može igrati i u veznom redu i u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Financijska situacija Katalonaca bi ih na kraju mogla natjerati da prodaju De Jonga, no Xavi je čelnicima kluba već zadao cilj oko njegove zamjene. 

Bernardo Silva iz Manchester Cityja bio bi prirodna zamjena za De Jonga, po Xavijevom mišljenju, najavljuje Mundo Deportivo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Bernardo Silva nikako ne može biti prirodna zamjena za De Jonga. Prvi je ofanzivni vezni, drugi je skloniji defanzivi. Ali to je ionako novinarska izmišljotina što je juče i Gvardiola potvrdio. Nego Barsa mora prodati De Jonga da bi mogla dovesti Levandovskog, a vezni njima ne treba.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi