Prvi profesionalni ugovor za Džankovića

Dan koji će pamtiti Veležov veliki talent: Moje je da nastavim da radim"

Edmir Škorić

Talentovani Arman Džanković produžio je ugovor s Veležom do ljeta 2025. godine.

Džanković je rođen 2002. godine u Norveškoj i član Veleža je od ljeta 2020. godine.

Nakon jedne sezone u juniora, prekomandovan je u prvi tim, za koji je u prošloj sezoni odigrao 17 utakmica, u kojima je postigao jedan gol. Igra na poziciji krilnog napadača.

"Drago mi je što sam dobio priliku da produžim ugovor s Veležom. Ovo je moj prvi profesionalni ugovor. Dobili smo novi stručni štab i to mi se dopada. Atmosfera u ekipi je pozitivna, dobro se radi i to bi mgola biti jedna lijepa priča", rekao je Džanković za Velež TV, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moje je da nastavim da radim i da dam sve od sebe na treninzima".

Amar Osim će dakle računati na mladog ofanzivca u novoj sezoni, baš kao što je to često prošle sezone radio i bivši trener Feđa Dudić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.