Viđen na treningu

Transfer na pomolu: Bale već trenira sa svojim novim klubom

Eldar Ganibegović

Gareth Bale ovog ljeta napušta Real Madrid i kao slobodan igrač moći će potpisati za novi klub.

S jedne strane, u Real Madridu niko neće plakati za 32-godišnjakom. Njegov doprinos igri momčadi, posebno u prošloj sezoni, bio je iluzoran, pa su svi čekali da mu istekne ugovor i ode iz kluba. S druge strane, oni pravi navijači Real Madrida cijene ono što je učinio za Los Blancose od transfera 2013. godine.

U kontekstu Velšaninove budućnosti do sada su se spominjala imena barem nekoliko klubova u koje bi mogao otići. Posljednje informacije britanskih medija kažu da se ime novog kluba već nazire.

Daily Mail izvještava da je 32-godišnjak nedavno viđen na treningu za Cardiff Cityja. Bale je trebao doći u velški klub kako bi pregovarao s trenerom Steveom Morrisonom i navodno riješio svoju ulogu u klubu.

Ako dođe do takvog transfera, igrač bi morao prihvatiti značajno smanjenje plate. U Real Madridu je primao preko 640.000 eura sedmično.

Cardiff City, s druge strane, nije prvi otočki klub s kojim se Bale povezivao. Sun je objavio da su klubovi kao što su Newcastle, Aston Villa, Tottenham i Nottingham Forest bili zainteresovani za njegovo dovođenje, a spominjali su se i Getafe, Roma i Atletico Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.