Perez i Real ovog ljeta su pretplaćeni na Francuze: Još jedan stiže na Santiago Bernabeu?

Imat će veliku konkurenciju

Perez i Real ovog ljeta su pretplaćeni na Francuze: Još jedan stiže na Santiago Bernabeu?

E. Ganibegović

Kylian Mbappe ih je odbio, Aureliana Tchouamenija su potpisali, a sada ponovo žele Francuza. U pitanju je naravno Real Madrid.

Želja Los Blancosa je dovođenje Hugoa Ekitikea iz Reimsa.

Ekitike je impresionirao u prethodno okončanoj sezoni, postigavši 11 golova i dodavši četiri asistencija na 26 utakmica. 

Tržišna vrijednost francuskog fudbalera "eksplodirala" je sa 600.000 eura u ljeto 2021. na 28 miliona eura u ovom trenutku, prema Transfermarktu.

Na međunarodnoj razini, Hugo Ekitike je igrao samo za reprezentaciju Francuske do 20 godina i nije postigao pogodak u šest utakmica.

Kako prenosi ugledni španski AS, Real Madrid je razgovarao s agentom Ekitikea, koji je dobio prijedlog ugovora od kluba iz glavnog grada Španije. Međutim, Reims još nije dobio konkretnu ponudu za transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid ima žestoku konkurenciju za transfer Hugoa Ekitikea. PSG, Bayern Minhen i Newcastle United pripremaju ponude za mladog francuskog napadača.

Ekitike bi tako bio peti Francuz u Kraljevskom klubu. Podsjetimo, Real Madrid u timu ima četiri francuska fudbalera: Ferlanda Mendyja, Eduarda Camavingu, Aureliena Tchouamenija i Karima Benzemu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Bolja opcija je Mahrez.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi