Novi igrač Bayerna

Sadio Mane je sinoć dobio čast kao rijetko ko i svijetu fudbala

Admin Čaušević

Bayern je konačno pokazao da je u stanju dovesti najbolje igrače direktnog konkurenta na evropskom nivou.

Dovođenjem Sadia Manea za 32 miliona eura Bavarci su realizovali jedan od najzvučnijih transfera ovog ljeta.

Mane nije krio svoju sreću i zadovoljstvo zbog potpisa za najtrofeniji njemački klub te je i više nego spreman i motivisan za nove izazove.

"Presretan sam što sam konačno u Bayernu. Dosta puta smo pričali i osjećao sam da me žele. Zbog toga nije bilo nikakve dileme gdje ću igrati. Pravo je vrijeme za nove izazove u karijeri. Želim ostvariti velike rezultate s Bayernom", rekao je senegalski fudbaler.

Čovjek koji je završio posao je Hasan Saliamidžić. Presretan je zbog obavljenog transfera.

"Bayern je dobio vrhunsku svjetsku zvijezdu koji već ima svoje ime u svijetu fudbala. Ponosni smo što smo ga doveli u Minhen. Sadio je od prvog trenutka imao želju da igra za Bayern. Imamo velike ciljeve, a Sadio se uklapa u naš tim i igru koju želi Julian Nagelsmann", rekao je Salihamidžić.

Nakon predstavljanja i upoznavanja s gradom Bayern je ukazao Maneu čast koju je dobio rijetko koji fudbaler ovog kluba.

Naime, vanjska strana Allianz Arene je bila obojena u crvenu, dok je bijelim slovima bilo ispisano Maneovo prezime.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovim potezom su Bavarci odlučili da dodatno kupe jednog od najboljih igrača današnjice i nema sumnje da su u tome uspjeli.

Senegalski fudbaler je s Bayernom potpisao trogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 350.000 eura sedmično. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.