Ljubav, poštovanje i zahvalnost: Dirljiva poruka Kloppa nakon odlaska Manea

Potpisao za Bayern

Ljubav, poštovanje i zahvalnost: Dirljiva poruka Kloppa nakon odlaska Manea

E. Ganibegović

Sadio Mane od danas je i zvanično fudbaler Bayerna.

Mane je s bavarskom momčadi potpisao ugovor na sljedeće tri sezone i primat će mjesečnu platu od 1,1 milion eura.

Sadio Mane je u Liverpool prešao 2016. iz Southamptona i imao je još godinu dana ugovora, ali je odlučio ne produžiti ugovor i otići u prvaka Bundeslige.

Igrajući za Liverpool, Mane je osvojio Ligu prvaka, engleski kup, engleski liga kup i Ligu prvaka, kao i UEFA Superkup.

Jurgen Klopp, trener Redsa, govorio je o transferu Sadija Manea u Bayern i imao samo riječi hvale za senegalskog napadača.

"Odlazi s našom zahvalnošću i ljubavlju. Mane odlazi sa statusom jednog od najboljih igrača svijeta. Ne smijemo žaliti što smo izgubili, ali se moramo radovati onome što smo imali privilegiju imati: njegovim golovima i trofejima koje je osvojio. To je nedvojbeno legenda, ali i slika modernog Liverpoola.

Poštujem njegovu odluku, a siguran sam da će i naši navijači. Ako voliš Liverpool, moraš voljeti Sadija, o tome se ne može pregovarati. Želimo mu samo uspjeh u svakoj utakmici koju odigra, naravno, osim ako nije protiv nas. Nastavit će sjati, ne sumnjam", rekao je Jurgen Klopp, a prenosi Marca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sadio Mane je po potpisu za Bayern rekao:

"Presretan sam što sam konačno u Bayernu. Dosta puta smo pričali i osjećao sam da me žele. Zbog toga nije bilo nikakve dileme gdje ću igrati. Pravo je vrijeme za nove izazove u karijeri. Želim ostvariti velike rezultate s Bayernom".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti