Teren stadiona Perica Pero Pavlović u sjajnom stanju

FK Velež će u Gabeli igrati domaće utakmice na startu prvenstva

Samir Mlaćo
Nogometaši Veleža spremaju se na Kupresu, a danas će odigrati i drugi pripremni meč.

Rival će u Travniku biti Sloga iz Doboja.

Istovremeno na stadionu Rođeni traju radovi na uređenju travnjaka, pa Velež svoje početne domaće susrete prvenstva u novoj sezoni neće igrati u svom domu.

U FK Velež su donijeli odluku da domaće susrete koliko to bude potrebno ovisno o brzini radova na stadionu Rođeni igraju u domu NK GOŠK u Gabeli.

To je upravo potvrđeno za SportSport.ba.

Stadion u Gabeli ispunjava sve uslove za premijerligaške utakmice, a treba istaći da je NK GOŠK i ove sezone dobio licencu za Premijer ligu, ali to na kraju nije ostvario u sezoni Prve lige FBiH.

Travnjak na stadionu Perica Pero Pavlović se nalazi u sjajnom stanju, infrastruktura je u sve boljem stanju iz sezone u sezonu, pa će Rođeni i njihovi gosti ima sve preduslove da se osjećaju ugodno.

Saznajemo da su NK GOŠK i FK Velež brzo postigli dogovor, što potvrđuje sjajan odnos dva kluba i od ranijeg perioda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež će evropske utakmice igrati na stadionu Grbavica u Sarajevu, a novu sezonu Premijer lige otvoriti gostovanjem kod HŠK Posušje.

U drugom kolu će ugostiti u Gabeli FK Igman, zatim ide u goste Slobodi, dok u četvrtom kolu slijedi derbi sa FK Željezničar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.