Slavlje za ekipu Amara Osima

Dosta uzbuđenja na Piroti i pobjeda Veleža protiv novog premijerligaša

Midhat Šljivak, foto: A. Balić

FK Velež je u pripremnoj utakmici odigranoj na stadionu Pirota u Travniku savladao novog člana Premijer lige BiH ekipu Sloge iz Doboja s rezultatom 3:2.

Tim iz Doboja ofanzivno ulazi u meč. U uvodnim minutama imali su nekoliko opasnih napadača, ali ekipa koju predvodi Amar Osim se odbranila.

Rođeni po prvi put prijete u 10. minuti. Blagojević šutira, lopta je odbijena do Anđušića, ali je napadač Veleža ne šalje u mrežu.

Pet minuta kasnije Pantelić je u šansi nakon odličnog proigravanja Anđušića. Ipak, Đulčić brani njegov pokušaj.

Golman Sloge zatim zaustavlja i pokušaj Džankovića, Ćosić potom nije precizan, a zatim i Sloga u 32. minuti ima jednu dobru šansu no lopta odlazi preko gola Bogdanovića.

Samo minut kasnije Velež stiže do vodstva. Džanković ubacuje, a Nermin Haskić glavom pogađa za prednost Rođenih od 1:0.

Do kraja prvog dijela Haskić je imao još jedan dobar pokušaj, ali na odmor se odlazi rezultatom 1:0.

Uvodne minute nastavka nisu donijele previše uzbuđenja. Sloga je čekala šansu iz kontri, Velež nije imao previše šansi, a vrijedi samo izdvojiti pokušaj Zajmovića u 64. minuti koji nije bio precizan.

A zatim se ovaj meč iznenada potpuno otvorio. Sloga prekrasnim golom Starevića iz voleja u 67. minuti dolazi do 1:1, ali je slavlje ovog tima kratko trajalo.

Rođeni već u narednom napadu postižu gol za 2:1. Barrow je uposlio Zajmovića koji pogađa za 2:1.

Velež u 75. minuti dolazi do trećeg gola. Hasanović asistira za Vehabovića, a ovaj pogađa za 3:1.

Nije se Sloga predala. Četiri minute nakon gola Veleža se vraćaju u meč, a Stevanović je pogodio za 3:2, što je bio na kraju i konačan rezultat susreta.

Pripremni meč:

Velež - Sloga 3:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bogdanović, Ćosić, Radović, Zvonić, Bajrić, Pršeš, Blagojević, Anđušić, Pantelić, Džanković, Haskić.

FK Sloga: Đulčić, Radaković, Hasanbegović, Ristić, Kujundžić, Bilal, Zajić, Milaković, Basrak, Kulenović, Janković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.