Foto - EPA

Sasvim očekivano

Ovo su razlozi što je Bayern rekao 'NE' Cristianu Ronaldu

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo povezivao se prethodnih dana s transferom u redove minhenskog Bayerna.

Brojni evropski mediji prenijeli su informaciju kako je Ronaldo ponuđen Bayernu kao zamjena za Lewandowskog, ali je rukovodstvo bavarskog velikana odlučilo protiv dovođenja 37-godišnjeg Portugalca.

Sky Sport je donio listu razloga zbog kojih su čelnici njemačkog prvaka glasali protiv dovođenja jednog od najboljih svih vremena. Ti razlozi su:

- Zadržavanje zdrave strukture u platama fudbalera (Ronaldo zarađuje 30 miliona eura neto)
- Godine Cristiana Ronalda (37)
- Klub želi igrače koji igraju presing i koji su spremni da trče
- Mladost trenera Nagelsmanna i zdravi odnosi unutar svlačionice

Da Ronaldo neće doći saopštio je i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

"Cristiano Ronaldo je vrhunski igrač s velikom karijerom. Ipak, špekulacije koje su se pojavile nisu tačne", saopštio je Salihamidžić za Sky.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Cristiano tako neće ove obući dres Bayerna ovog ljeta. On je za sada još uvijek pod ugovorom s Manchester Unitedom, ali sve su veće špekulacije da CR želli napustiti Old Trafford.

Bayern je s druge strane već završio tri fenomenalna transfera. Stigli su Sadio Mane iz Liverpoola te Noussair Mazraoui i Ryan Gravenberch iz Ajaxa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.