Hasan Salihamidžić završio priču o velikom transferu: "Nije tačno"
Foto - EPA

Ništa od Ronalda

Hasan Salihamidžić završio priču o velikom transferu: "Nije tačno"

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo povezivao se prethodnih dana s dolaskom u redove minhenskog Bayerna.

Brojni evropski mediji pisali su kako bi iskusni Portugalac mogao doći u Minhen kao zamjena za Roberta Lewandowskog, ali od toga neće biti ništa.

Da Ronaldo neće doći saopštio je danas sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

"Cristiano Ronaldo je vrhunski igrač s velikom karijerom. Ipak, špekulacije koje su se pojavile nisu tačne", saopštio je Salihamidžić za Sky.

Bayern je navodno razmišljao o velikom transferu. Međutim, iako je CR bio otvoren da dođe u Minhen, rukovodstvo njemačkog prvaka je reklo 'ne' i od dolaska jednog od najboljih svih vremena u Bayern neće biti ništa.

Podsjetimo, Bayern je već doveo tri sjajna pojačanja. Stigli su Sadio Mane iz Liverpoola te duo iz Ajaxa Noussair Mazraoui i Ryan Gravenberch.

Oglasi

Veliki preokret u Minhenu prema Hasanu Salihamidžiću: "Dosta toga bi se moglo desiti"

Hasan Salihamidžić je u samo mjesec dana od omraženog lika među navijačima Bayerna postao istinski heroj.

Legenda bavarskog kluba bio je na žestokom udaru javnosti i navijača. Zbog nešto slabije sezone i samo jednog trofeja tražio se odlazak sportskog direktora, ali sada su se stvari potpuno okrenule u korist nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Hasan je u nepunih mjesec dana završio tri fantastična transfera. Doveo je iz Ajaxa Noussaira Mazraouija i Ryana Gravenbercha, a zatim je uslijedila bomba u vidu Sadija Manea iz Liverpoola.

Navijači tima iz Minhena su oduševljeni. Pokazuje to i scena iz Säbener ulice gdje je Hasan dočekan ovacijama.

"Bravo Brazzo!. Hvala za Manea. Ponosni smo na tebe", vikali su navijači prema nasmijanom Salihamidžiću.

Oglasi

Hasan je o dovođenju Manea i ostalih fudbalera u razgovoru za Bild rekao:

"Potpisali smo Sadija da pojačamo konkurenciju u timu. Nismo sretni zbog ispadanja iz Lige prvaka od Villarreala i želimo da naš tim bude još jači", rekao je Brazzo i nastavlja priču:

"Maneov dolazak nema nikakve veze s nečijim odlaskom. Nastavljamo pregovore s igračima koje želimo zadržati (Serge Gnabry). Ne želimo ući u posljednju godinu ugovora bez da čujemo šta igrač želi".

Bayern najavljuje dodatne aktivnosti na tržištu u narednom periodu.

"Dug je period do 31. augusta. Gledamo, tražimo, posmatramo. Za sada smo dobro pokriveni s Maneom u napadu, a oči će nam širom biti otvorene do kraja prelaznog roka".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hasan ulazi u posljednju godinu ugovora s Bayernom. O budućnosti na razmišlja i samo radi svoj posao.

"Vjerujte mi da o tome ne razmišljam. Potpuno sam fokusiran na tržište i nadam se da ćemo do početka priprema znati još dosta stvari. Dosta toga bi se moglo desiti. Opušten sam", riječi su legendarnog Hasana Salihamidžića.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miha_123
Ode Ronaldo lagano u Real Madrid
0 6
Kiss
Eèeè Bože kad bi on vodio savez BiH i slični oko njega,Barbarez,Baždarević,Sušić,Kodro i da ne nabrajam bilo bi vjerovatno bolje,ljepše i sve ostalo...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi