Foto - EPA

Stiže li Kevin Durant?

Jusuf Nurkić i Damian Lillard objavom najavili nevjerovatan potpis

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić i Damian Lillard večeras su objavom na društvenim mrežama najavili poprilično nevjerovatan potpis u Portland Trail Blazersima.

Kako se sve više spominje mogućnost da će Kevin Durant napustiti Brooklyn Netse, Lillard, a zatim i Nurkić postavili su fotografiju Duranta u dresu Trail Blazersa.

Pola lige se već sprema za potencijalan napad na Durant. Čeka se odluka Netsa da je čuveni šuter dostupan i spremaju se 'paketi' za njegovo dovođenje.

Kevin Durant je prethodne tri sezone proveo u Netsima. Iako je imao supertimove nije uspio da donese prsten u Brooklyn i zbog toga je i on sam spreman na odlazak.

Protekle sezone KD je prosječno ubacivao gotovo 30 poena po meču, a u karijeri u kojoj je još igrao za Warriorse, Thunder i SuperSonicse na prosjeku je od 27.2 poena.

Interesantno je svakako kako ni Jusuf Nurkić nije još uvijek siguran član Portlanda u narednoj sezoni. On je nezaštićeni slobodni igrač i sluša ponude timova.

Ipak, vrlo je moguće da će ostati član Trail Blazersa. Barem objave na društvenim mrežama vode ka tome, no ostaje nam da sačekamo konačnu odluku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.