Iz SAD-a stižu najsvježije informacije o Nurkićevoj budućnosti

Bh. centar je nezaštićeni slobodni igrač

Iz SAD-a stižu najsvježije informacije o Nurkićevoj budućnosti

A. Čaušević

Jusuf Nurkić je trneutno nezastićeni slobodni igrač što znači da može pregovarati sa svim timovima. 

Iz SAD- stižu najnovnije informacije o Nurkićevoj budućnosti prema kojim bi najbolji bh. košarkaš trebao ostati u Portland Trail Blazersima.

Bleacher Report tvdi da su Blazersi odlučni da zadrže Nurkića u svojim redovima te ga vide kao u startnoj petorci ove franšize naredne sezone.

Ovaj 27-godišnjak je član Blazersa već pet godina, a prema dosadašnjem ugovoru imao je godišnju zaradu od 12 miliona dolara. Očekuje se da potpiše znatno poboljšani ugovor. 

Za nekadašnjeg centra zagrijani su i Charlotte Hornetsi, ali odlazak u franšizu Michaela Jordana se čini nerealnim.

Nurkić je prošle sezone bio odličan i vratio se u odličnu formu, a u prosjeku je biliježio 15 poena po meču uz 11.1 skokova.

Inače, proteklih dana bh. košarkaš je bio u Milanu gdje je radio na promociji NBA lige. To je samo jedna u nizu dobrotvornih misija u kojim je učestvovao proteklog perioda.

Nakon što riječi svoju NBA budućnost Nurkić će se vratiti u Evropu te će prema dosadašnjim najavama biti na raspolaganju novom selektoru Adisu Bećiragiću za Eurobasket.

Top Komentari

Tas14
Samo u Celticse ili Maverickse
5 0
King_Kenny
...ma ovo se vec odavno zna,dogovoreno jos onda kad se navodno povrijedio pred kraj sezone...da nije tako bio bi ukljucen u neki trade,nisu ludi da startnog centra puste da ode djabe...
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije