Jusuf Nurkić će igrati na Eurobasketu?
FOTO: EPA

Najave od prošle godine ispostavile se tačnim

Jusuf Nurkić će igrati na Eurobasketu? · Saznajemo

H. Zilić

Posljednjih dana dosta je turbulencija u bh. košarci.

Ostavku je podnio selektor Vedran Bosnić, nakon njega i član UO Mirza Teletović.

Svi se iskreno nadamo da će se situacija popraviti, da će selektor Bosnić pronaći zajednički jezik sa KSBiH i nastaviti da vodi reprezentaciju sa dosta uspjeha kao u prethodnom periodu.

U cijeloj toj turbulentnoj sedmici stigle su i lijepe vijesti.

Bosna i Hercegovina će na Eurobasketu u septembru vjerovatno nastupati u najjačem sastavu, a prema saznanjima do kojih je došao SportSport.ba, boje naše zemlje branit će i Jusuf Nurkić, centar Portlanda i NBA zvijezda.

Nurkić je i prošle godine najavio kako će biti na raspolaganju reprezentaciji Bosne i Hercegovine na Eurobasketu, a čini se da su te njegove riječi sada dobile na značaju.

Zvaničan spisak za Eurobasket bit će objavljen početkom augusta.

Pored Nurkića tu će biti i Luka Garza koji je dobio bh. državljanstvo, a na Eurobasketu će igrati i Džanan Musa bez obzira u koji klub ostvari transfer ovo ljeto.

Dakle, naša selekcija u grupu "smrti" sa selekcijama Francuske, Litvanijje, Slovenije, Njemačke i Mađarske stiže u najjačem sastavu i itekako ćemo imati šta da kažemo.

Top Komentari

amircoralic
Ma netreba nam ni sada plsaj ga
2 26
FahroKonjHodzic
ova izdajica nek igra za svog menadjera fala vam na 300 lajkova fahro
2 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi