FOTO: T. Hebib

Čeka se zvanična potvrda

Radović u Latviji, Veležu obeštećenje

Haris Zilić

Po svemu sudeći Slaviša Radović (28) napušta redove Veleža.

Prema neslužbenim informacijama Radović je dogovorio svoje uslove sa Liepajom timom iz Latvije i ostalo je još samo da klubovi dogovore.

Svakako u cijeloj priči treba sačekati i zvaničnu potvrdu ovog transfera.

FK Liepaja je član najjačeg fudbalskog društva u Latviji, a interesnatno da su osnovani 2014. godine. Prvi čovjek kluba je latvijska legenda Maris Verpakovskis, a iako postoje tek osam godina, već imaju jednu titulu prvaka Latvije iz 2015. godine, kao i dva Kupa Latvije osvojena 2017. i 2020. godine.

Redovan su učesnik i u evropskim takmičenjima, a u novoj sezoni ih očekuje duel u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige protiv Gjilanija sa Kosova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno je i to da je Liepaja u svim evropskim izazovima zaustavljena u drugom pretkolu Lige prvaka, Evropa lige ili Konferencijske lige, a eliminisali su ih Salzburg, Suduva, Norrkoping, CSKA Sofija.

Što se tiče Radovića, pomenuti fudbaler je u redove Veleža došao u augustu 2020. godine iz bijeljinskog Radnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.