Velež se iz Antalije vraća s novim "oružjem"
FOTO: FK Velež

Na pripremama odlično funkcioniše

Velež se iz Antalije vraća s novim "oružjem"

A. Čaušević

FK Velež će na proljeće igrati na dva fronta i to u nešto izmjenjenom sastavu u odnosu na jesenji dio sezone. 

Otkako je Rođene preuzeo Feđa Dudić dovodila su se samo ciljana pojačanja. Tri puta se mjeri, a jednom sječe. Perspektivni stručnjak ne želi gomilati igrački kadar i dovoditi igrače koji će biti samo broj.

Već ranije je određen prioritet za zimski prijelazni rok. Dovesti napadača i defanzivca. Prvi zadatak je već ispunjen. U Mostar je stigao Nermin Haskić, provjereno i dokazano ime u regionu.

Velež je prepoznatljiv po probojima svojih bočnih fudbalera, a upravo će dovođenje Haskića njima možda i najviše odgovarati. Posebno se to odnosi na Slavišu Radovića.

Na osnovu do sada prikazanog Rođeni će se iz Antalije vratiti s novim "oružjem" i to zahvaljujući Radoviću i Haskiću koji za sada odlično funkcionišu.

Haskić je do sada na pripremama zabio pet golova, a interesantno da mu je čak četiri namjestio Radović. Lijevi bek je napadača počastio i sa dvije asistencije protiv kazahstanskog Akzhayika.

Oglasi

Sigurno će u preostalim pripremnim utakmicama stručni štab Veleža nastojati da dodatno usavrši igru te dodatno uigra ekipu i tako učini da se Haskić i Radović još bolje "fudbalski upoznaju."

Radović ima poprilično dobru ljevicu pa je to možda jedan od razloga zašto je Dudić odlučio da testira 3-5-2 formaciju sa 28-godišnjakom na poziciji lijevog štopera kako bi maksimalno iskoristio njegove kvalitete.

Inače, dobra stvar za Dudića je da u pripremnom periodu vrlo dobro igra i drugi napadač Dženan Zajmović koji je bio također strijelac protiv Akzhayik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom dijelu sezone su Rođenim možda i najviše falili golovi napadača, a dolaskom Haskića i taj nedostatak bi vrlo lako mogao biti uklonjen.

Naredni test za Velež je u četvrtak kada će Mostarci igrati protiv ukrajinske ekipe Veresa. U Antaliji će biti odigran i pripremni meč protiv Desne.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Rodjeni ko tonbe
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi