Foto: FK Sarajevo

Profesionalni ugovori

Nova tri potpisa na Koševu · Zvanično

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo ozvaničio je nova tri potpisa. 

"U prostorijama kluba profesionalne ugovore su potpisali izdanci Akademije, Faris Đelilbašić i Salih Viteškić, te Muamer Hamzić koji dolazi iz redova FK Tekstilac Derventa.

Đelilbašić i Viteškić su u prethodnoj sezoni nastupali za juniorsku selekciju Akademije FK Sarajevo. Đelilbašić je rođen 2004. godine, u prethodnoj sezoni je postigao osam pogodaka, dok je Viteškić rođen 2003. godine i postigao je 11 golova, a obojica igraju na poziciji napadača.

Muamer Hamzić je rođen 2005. godine i u minuloj sezoni je zabilježio 23 nastupa kao kapiten za ekipu Tekstilca iz Dervente i igra na poziciji centralnog veznog", saopšteno je iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, FK Sarajevo sutra očekuje prva prijateljska utakmica na pripremama u Sloveniji, a od 18 sati na stadionu Radomlje protivnik će biti TSC Bačka Topola.

Prije nekoliko dana Bordo tim je sa 7:1 na Koševu u debiju Feđe Dudića deklasirao Iskru iz Danilovgrada. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.