Sarajevo se rastalo sa četvoricom igrača!

Čistka na Koševu

Sarajevo se rastalo sa četvoricom igrača!

E. Škorić

Fudbalski klub Sarajevo je raskinuo saradnju sa četvoricom prvotimaca, a Bordo dres u narednoj sezoni neće nositi Kerim Palić, Adnan Kanurić, Dino Islamović i Faruk Hodžić.

Adnan Kanurić je stigao u klub u oktobru 2020. godine, dok je Kerim Palić stigao prošlo ljeto. Palić je za Sarajevo odigrao 27 utakmica u kojima je upisao dvije asistencije, dok je Kanurić nastupio u tri meča.

Dino Islamović i Faruk Hodžić ponikli su u Akademiji FK Sarajevo. Islamović je upisao ukupno tri nastupa za seniore, a Hodžić je za prvi tim odigrao dvije utakmice.

FK Sarajevo se zahvaljuje pomenutim igračima na korektnosti i poštenom obavljanju zadataka u Bordo dresu, te im želi puno sreće u budućnosti.

Prethodno su klub napustili iskusni Makednac Krste Velkoski, Darko Bodul, Boris Cmiljanić, Dren Bagarić i Darko Lazić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče dolazaka, potvrđeni su do sada Nardin Mulahusejnović, Marin Aničić, Frane Čirjak, Ivan Ikić, Adnan Džafić, Vlatko Drobanov i Nemanja Tomašević.

Sarajevo sezonu otvara utakmicom s Tuzla Cityjem 16. jula na Koševu i to će biti prilika za zvanični debi novog šefa struke Feđe Dudića, čijim radom su do sada navijači oduševljeni, a posebno ih je impresionirala igra njihovih ljubimaca nedavno u prijateljskom meču protiv crnogorske Iskre iz Danilovgrada, kada je bilo 7:1 i gdje su se posebno istakli upravo tek nedavno angažovani igrači.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Hebibovic je trebao ostati a Ahmetovic otici.
2 12
brutal_bandal
Ode Bagara Timo Werner 2.0,samo mi je žao krleta I lazića
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi