Došlo vrijeme da i neko iz Premijer lige ode u Lige petice

Veliki transfer blizu realizacije

Došlo vrijeme da i neko iz Premijer lige ode u Lige petice

A. Čaušević

Jedan od najzvučnijih transfera u historiji Premijer lige BiH je blizu realizacije.

Možda se na prste mogu nabrojati transferi bh. klubova direktno u neku od "liga petice" pošto se odlasci iz Premijer lige u najjače evropske lige zaista prava rijetkost.

Dok su Slovenija, Hrvatska, Srbija, Turska i egzotične zemlje u Aziji uobičajna destinacija, odlazak u direktno u Francusku, Italiju ili Njemačku se je pravi raritet.

Već neko vrijeme se špekulište o odlasku Halida Šabanovića iz Sarajeva, a danas je konačno i stigla potvrda da je transfer blizu realizacije.

Šabanović je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju sa aerodroma što je jasan znak da je sve dogovoreno.

Angers se već neko vrijeme takmiči u Ligue 1 te će igranje protiv Kyliana Mbappea, Lionela Messija i drugih zvijezda sigurno predstavljati veliki izazov 22-godišnjeg desnog beka.

No description available.

Budući da ima važeći ugovor sa Bordo klubom sigurno će i višestruki prvak BiH inkasirati određenu sumu novca za ovaj transfer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Šabanović je nekoliko sezona bio standardni prvotimac Sarajeva ne računajući jednu polusezonu koju je preoveo na posudbi u Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Ponikao je u omladinskim pogonima Olimpika, a još kao kadet se priključio Sarajevu. Sa seniorima Bordo tima osvojio je dvije Premijer lige te Kup.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitariistok
Svu srecu ovog svijeta ti zelim...posten si momak,nisi nikad mrljavio po terenu,nedostatak tehnike si uvijek trkom nadoknadjivao...plus je i Sarajevo evo zaradilo od tebe. Trebaju ti vrata kluba uvijek biti otvorena.
38 1
Twista
Postujem, samo mislim da niko nije mislio da ce to biti Sabanovic!
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi