Jakirović otkrio da mu je FK Sarajevo 'ukrao' dvojicu fudbalera: "Sarajevo ih može platiti, mi ne"

Ne želi nuditi lude cifre

Jakirović otkrio da mu je FK Sarajevo 'ukrao' dvojicu fudbalera: "Sarajevo ih može platiti, mi ne"

M. Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski priprema se za početak nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Plemiću su prošle sezone dominantno osvojili naslov prvaka. I u novoj će sigurno biti glavni kandidat za vrh tabele.

Zrinjski je doveo nekoliko novih fudbalera. Trener Sergej Jakirović je pažljivo birao igrače koji su mu potrebni, ali priznaje da mu je FK Sarajevo pokvarilo određene planove.

"Nije nimalo lako dovesti igrača. Obavio sam dva poziva s dva inozemna igrača. Ja bih pješke došao da me je zvao trener, ove generacije su međutim nešto drugo", rekao je Jakirović i dodao je:

"Ako nekog želite, da ste napravili skauting u bh. ligi, onda se bubaju cifre koje nisu realne. Mi to ne možemo platiti. Sarajevo to može platiti, zato što su uzeli dva igrača koje smo mi htjeli. Mi to nismo mogli pratiti i ne želimo ponavljati greške iz prošlosti. Ako neko buba cifre ne može doći u Zrnjski", istakao je Jakirović za zvaničnu televiziju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski prvi zvanični nastup ima 6. jula protiv Sheriffa u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u odbranu titule u Premijer ligi Plemići kreću utakmicom na Tušnju protiv Slobode.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Ispravna odluka,zato se u prošlosti plaćalo igračima da sad ne nabrajam koji su imali višak kila i nisu bili na 50 posto svojih izdanja kao nekada. Prošla sezona je primjer da se može sa minimalnim ulaganjima uraditi rezultat,samo treba dovoditi igrače koji su gladni uspjeha i napredovanja,ovi što bubaju cifre su samo gladni punjenja vlastitih džepova.
10 7
SarajevoFC
Opet ovaj McIntosh, tornjak sa obronaka Vlasica sa novim nickom. Capa****-08, gofnogofnotackaba ... debil opsjednut glavnim gradom I najvecim bh klubom. Ovaj psihopata je u srzi hrvatski nacionalista, predstavlja se kao bosnjak I ovde lijeci svoje frustracije. Dovoljno je procitati par komentara da skontas ko je. Mislim da jedino sto ne laze je da navija za uskoprugase. Zeljo mu je dovoljno hrvatski. Ocekujte debila ubrzo sa novim profilom.
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi