Novi član Bordo tima

Musa Muhammed potpisao za Sarajevo! · Zvanično

Edmir Škorić

Nigerijski internacionalac, Musa Muhammed, novi je fudbaler FK Sarajevo. Rođen je 31. oktobra 1996. godine i njegova primarna pozicija je desni bek.

Muhammed u FK Sarajevo stigao kao slobodan igrač s obzirom na to da mu je istekao ugovor sa ekipom HNK Gorica. U Gorici je proveo posljednje četiri godine i odigrao preko 100 zvaničnih utakmica. Prošle sezone je odigrao 20 utakmica u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi postigavši jedan pogodak.

Svojevremeno je bio i seniorski reprezentativac Nigerije za koju je odigrao tri utakmice. Muhammed je potpisao ugovor na jednu godinu i odmah se priključio pripremama Sarajeva u Rogaškoj Slatini. Zanimljivo da je svojevremeno nosio i dres gradskog rivala Željezničara.

Nigerijac je ukupno osmo pojačanje Sarajeva ovog ljeta nakon što su prethodno u naš klub stigli Ivan Ikić, Nemanja Tomašević, Frane Čirjak, Vlatko Drobarov, Marin Aničić, Nardin Mulahusejnović i Adnan Džafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dolazak Muse najvjerovatnije znači da neće biti ništa od dolaska Nikolića, koji se također povezivao sa Bordo timom.

Ekipu Sarajeva sutra očekuje prva prijateljska utakmica na pripremama u Sloveniji. Protivnik je TSC Bačka Topola, a meč se igra u Radomlju sa početkom od 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.