Posao sklopljen

Halid Šabanović napravio transfer u Ligue 1 · Zvanično

Eldar Ganibegović

Sada već bivši fudbaler FK Sarajevo Halid Šabanović i zvanično je predstavljen u francuskom Angersu.

Šabanović je već nekoliko sezona standardni prvotimac Sarajeva ne računajući jednu polusezonu koju je preoveo na posudbi u Mladosti iz kakanjskog naselja Doboj.

Ponikao je u omladinskim pogonima Olimpika, a još kao kadet se priključio Sarajevu. S obzirom na to da je imao važeći ugovor sa Sarajevom, na Koševo će za njegove usluge stići i određeni iznos na ime obeštećenja.

Šabanović je sa seniorima Sarajeva osvojio dvije Premijer lige te je jednom podigao trofej Kupa. U prethodnoj sezoni je bio standardan sa 32 nastupom u svim takmičenjima uz dva gola i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je svakako bitno naglasiti jeste to da je ugovor s francuskim prvoligašem potpisao do 2025. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.