Musa Muhammed potpisao za Sarajevo!

Novi član Bordo tima

Musa Muhammed potpisao za Sarajevo! · Zvanično

E. Škorić

Nigerijski internacionalac, Musa Muhammed, novi je fudbaler FK Sarajevo. Rođen je 31. oktobra 1996. godine i njegova primarna pozicija je desni bek.

Muhammed u FK Sarajevo stigao kao slobodan igrač s obzirom na to da mu je istekao ugovor sa ekipom HNK Gorica. U Gorici je proveo posljednje četiri godine i odigrao preko 100 zvaničnih utakmica. Prošle sezone je odigrao 20 utakmica u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi postigavši jedan pogodak.

Svojevremeno je bio i seniorski reprezentativac Nigerije za koju je odigrao tri utakmice. Muhammed je potpisao ugovor na jednu godinu i odmah se priključio pripremama Sarajeva u Rogaškoj Slatini. Zanimljivo da je svojevremeno nosio i dres gradskog rivala Željezničara.

Nigerijac je ukupno osmo pojačanje Sarajeva ovog ljeta nakon što su prethodno u naš klub stigli Ivan Ikić, Nemanja Tomašević, Frane Čirjak, Vlatko Drobarov, Marin Aničić, Nardin Mulahusejnović i Adnan Džafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dolazak Muse najvjerovatnije znači da neće biti ništa od dolaska Nikolića, koji se također povezivao sa Bordo timom.

Ekipu Sarajeva sutra očekuje prva prijateljska utakmica na pripremama u Sloveniji. Protivnik je TSC Bačka Topola, a meč se igra u Radomlju sa početkom od 18 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
hocel igrat obadvojica i musa i muhamed il ce jedan od njiha sjedit na trebinama
5 39
user1596870987
Hadzija ko da master ligu igra
29 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi