Pobjeda u Srbiji

Sloboda je danas razlog za sreću crveno-crnog dijela Tuzle

Eldar Ganibegović

FK Sloboda danas je na Lagator stadionu u Loznici u prijateljskoj utakmici s 2:3 savladao domaći tim.

Poveo je domaći tim, no Tuzlaci su do poluvremena preokrenuli rezultat. Strijelci za bh. premijerligaša bili su Alić i Kurtalić.

U drugom poluvremenu na 1:3 povisuje Sejmenović, pridošlo pojačanje iz TOŠK-a, a do kraja je predstavnik Srbije uspio samo da ublaži poraz.

Prvih 11 Slobode danas su činili: Bukvić, Osmanković, Omić, Devedžić, Husejinović, Kapetanović, Delić, Kurtalić, Alić, Maksimović, Mehmedović.

Šansu s klupe čekali su: Erić, Mehić, Beganović, Redžić, Avdić, Ćivić, Buturović, Saletović, Mujarić, Hasanović, Sejmenović, Mahmud, Pekarić i Jusić.

Podsjetimo, Sloboda je prije šest dana konačno i zvanično predstavila novog trenera, a to je Adnan Jahić.

Klub su napustili bitni igrači poput Dženisa Beganovića i Fedora Predragovića, no bit će i dolazaka i vidjet ćemo kako će Sloboda izgledati na početku nove sezone.

Sloboda će narednu sezonu koja počinje 16. jula započeti najtežom mogućom utakmicom jer će dočekati zahuktalog prvaka HŠK Zrinjski, a jako težak posao imat će i u narednim kolima jer se sastaje redom sa Širokim Brijegom, Veležom, Tuzla Cityjem, Borcem i Sarajevom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.