Očekuje se da potpišu ugovore

Igrači Slobode otputovali na pripreme na Kupres

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

Tuzlanska Sloboda danas će put Kupresa gdje će nastaviti pripreme za novu sezonu.

Sloboda se već nekoliko sedmica priprema u Tuzli za početak nove sezone Premijer lige, a klub je itekako aktivan kada su u pitanju dolasci novih igrača.

Igrački kadar će biti u potpunosti drugačiji nego u prošloj sezoni, a Slobodu je već pojačalo nekoliko iskusnih fudbalera. Ipak, čelnici kluba se neće zaustaviti na tome i već pregovaraju s nekoliko drugih igrača.

Kako saznajemo na Kupresu bi se Slobodi mogao priključiti i napadač Senad Jarović koji bi ako dođe do transfera pojačao konkurenciju u napadu Sloboda, a kao pojačanje spominje se i Jurica Grgec.

Jarović je u protekloj sezoni nastupao za rumunski Petrolul za koji je upisao 16 nastupa i postigao je četiri gola.

Ovaj 24-godišnji napadač ponikao je u njemačkom Unterrathu, a još je igrao za Fortunu Dusseldorf, Domžale, Dob, Spartak iz Trnave, Sonderjyske, Zlate moravce, Orion Tip Sered i Radomlje.

Što se tiče Grgeca on je protekle dvije sezone igrao u dresu Varaždina. Igra na poziciji zadnjeg veznog, ali može pokriti i mjesto štopera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U protekloj sezoni u dresu Varaždina odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio jedan pogodak i upisao je jednu asistenciju.

Također, treba istaći da je u Tuzlu doputovao i novi napadač Slobode, Nikola Komazec, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor, te je otputovao s ekipom na pripreme.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.