Burna 24 sata na Apeninima

Ekspresno stigao odgovor na zamjenu igrača u koju bi uključen bio i Edin Džeko

Admin Čaušević

Fudbalska pijaca na Apeninima je bila jako aktivna u posljednja 24 sata.

Realizovano je nekoliko transfera od kojih je svakako najzvučniji povratak Romelua Lukakua u Inter pa se odmah počelo postavljati pitanje šta će biti sa Edinom Džekom.

Već sedmicama se piše o mogućem odlasku Dijamanta iz Intera, ali izgleda da Giuseppe Marotta ima druge planove za bh. napadača.

Naime, Džekin menadžer Alessandro Lucci je ponudio zanimljivu zamjenu igrača u koju bi bio uključen i kapiten Zmajeva, ali je uslijedio ekspresan odgovor.

Lucci je predložio da Juan Cuadrado pređe u Inter, a Džeko u Juventus. I trener Stare dame Max Allegri se složio s tom ponudom, ali je Marotta sve blokirao.

Inače, Lucci je i menadžer kolumbijskom fudbaleru. Međutim, generalni dojam je da je ovakva razmjena igrača u startu bila osuđena na propast što se na kraju i desilo.

Još jedan znak da bi Džeko trebao ostati u Interu stigao je u srijedu navečer kada je Lukaku zadužio broj 90 pa je Džeki i dalje ostala devetka.

Kako sada stvari stoje napadački tandem Lu-La će u novoj sezoni biti udarna igla Intera, dok će Džeko bit prva zamjena za Lukakua i Lautara Martineza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.