Tan je razočarala

Katastrofalno ponašanje djevojke koja je izbacila Serenu Williams

Edmir Škorić

Francuska teniserka Harmony Tan proslavila se na startu Wimbledona pobijedivši Serenu Williams u prvom kolu, a onda je ostavila jako ružan dojam o sebi nakon jednog nekorektnog poteza.

Tamara Korpatsch je trebala sa Tan da nastupi u parovima, no Francuskinja joj je okrenula leđa. Poslala joj je poruku i otkazala zajednički nasutp.

"Tek jutros mi se javila. Samo sat vremena prije početka meča. Jako sam tužna, razočarana, ali i ljuta što nisam mogla odigrati prvi meč parova u karijeri na Grand Slam turniru. Nije fer, nisam to zaslužila", napisala je Tamara Korpatsch na Instagramu. 

Njemica, koja je u utorak ispala u prvom kolu pojedinačnog turnira u Wimbledonu, u srijedu je trebala debitovti u igri parova, ali joj je buduća partnerka "zabila nož u leđa".

Službeni razlog izostanka Francuskinje bila je povreda natkoljenice, ali je evidentno da je samo htjela da se fokusira na singl i da se po mnogima "ufurala" nakon što je izbacila slavnu Amerikanku Serenu Williams..

Suparnice dvojcu Korpatsch-Tan trebale su biti Nadija Kiczenok iz Ukrajine i Raluca Olaru iz Rumunije. Njemačko-francuski par zamijenili su Valentini Grammatikopoulou iz Grčke i Peangtarn Plipuech iz Tajlanda.

Zanimljivo, i Korpatsch je iza sebe imala dugu partiju baš kao i Tan, koja je nakon velike borbe pobijedila Serenu Williams. Njemica je u utorak izgubila od Britanke Heather Watson sa 7:6 (7), 5:7, 2:6, a njihov meč trajao je 2 sata i 35 minuta. Tan se ipak odlučila odmoriti prije susreta 2. kola u kojem će se suočiti sa Sarom Sorribes Tormo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.