Serena Williams će ipak igrati na Wimbledonu

Specijalna pozivnica

Serena Williams će ipak igrati na Wimbledonu

E. Škorić

Američka teniserka Serena Williams potvrdila je da će nastupati na Wimbledonu.

Osvajačica 23 Grand Slam titule nije igrala godinu dana zbog povrede noge, ali se sada vraća. Sedmostruka šampionka Wimbledona zaigrat će prvo na turniru u Eastbornu, a onda ćemo je gledati na Wimbledonu.

Trenutno je tek 1206. igračica na WTA listi, ali je uz pomoć specijalne pozivnice dobila mogućnost da igra na prestižnom i njoj omiljenom turniru.

Nije poznato da li će 40-godišnja teniserka igrati u singlu ili u dublu, a turnir počinje 27. juna. Posljednju titulu u Wimbledonu osvojila je 2016., ali je do finala stigla 2018. i 2019. nakon povratka s porodiljnog dopusta. Posljednji put osvojila je Grand Slam naslov pojedinačno na Australian Openu 2017.

Specijalnu pozivnicu naknadno bi mogla dobiti i Serenina sestra Venus (41), koja je osvojila pet naslova u Wimbledonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi