Osim Nadala, još dvije teniske legende nećemo gledati na Wimbledonu

Treći Grand Slam sezone

Osim Nadala, još dvije teniske legende nećemo gledati na Wimbledonu · Zvanično

E. Ganibegović

Roger Federer i Serena Williams propustit će ovogodišnji Wimbledon. 

Organizatori Wimbledona objavili su spisak igrača uoči trećeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira. Turnir počinje 27. juna. Nema ni Rogera Federera, koji je osvojio turnir osam puta, niti Serene Williams koja ima jednu pobjedu manje.

No, Roger Federer i Serena Williams imat će otvorena vrata za igranje u Wimbledonu. Mogu dobiti wild cards, koji će biti objavljeni neposredno prije početka turnira.

S druge strane, teško je očekivati, pogotovo od Švicarca, da će se na to odlučiti.

"Moram biti jako strpljiv i dati koljenu vremena da ozdravi. Naredni mjeseci bit će ključni. Bio bih jako iznenađen da dođem igrati u Wimbledon", prognozirao je Federer prošlog novembra za dnevni list Le Matin.

Federer se zadnji put pojavio na terenu prije gotovo godinu dana - tada je izgubio u četvrtfinalu Wimbledona od Huberta Hurkacza. Operisao je koljeno i nagađalo se da bi čak mogao i prekinuti karijeru.

No, 20-struki osvajač Grand Slam turnira u aprilu rekao je da rehabilitacija ide dobro i da se želi vratiti u igru.

Pauza Serene Williams je još duža. Nije igrala od junaa prošle godine, kada je izgubila u prvom kolu od Sasnowiczove u Londonu. Povukla se tijekom prvog seta zbog povrede bedra. Zanimljivo je, međutim, da je Serena Williams prije dva mjeseca najavila da će se vratiti u Wimbledon.

Podsjetimo, svoj nastup u Londonu otkazao je i Rafael Nadal.

Grand Slam turnir u Londonu kažnjen je oduzimanjem bodova, što umanjuje njegov prestiž i prijeti bojkotom tenisera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi