Argentinac može biti zadovoljan

Zna se koliko će Pochettino dobiti novca jer mu je PSG već spremio otkaz

Endin Čaušević

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino gotovo sigurno neće trenirati PSG u narednoj sezoni.

Pochettino je početkom prošle godine došao na mjesto trenera PSG-a i glavni cilj bilo je osvajanje Lige prvaka, ali francuski klub to nije uspio da ostvari.

Iako je prošle sezone s Parižanima osvojio titulu prvaka Francuske očito je da to nije bilo dovoljno jer se već sedmicama uveliko špekuliše o tome da će Pochettino dobiti otkaz.

On se očito već pomirio s činjenicom da neće voditi PSG naredne sezone i već se oprostio od ovog kluba, a naravno ima razloga i za zadovoljstvo jer će dobiti ogromno obeštećenje zbog činjenice da je klub prekinuo saradnju.

Ugledni L'Equipe objavio je da su Pochettino i PSG pronašli zajednički jezik kada je u pitanju obeštećenje, te da će Argentinac dobiti čak deset miliona eura odštete.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pochettino će ovog ljeta moći da pronađe već novi klub, ali navodno uveliko razmišlja o tome da uzme barem nekoliko mjeseci pauze prije nego što nastavi s trenerskim poslom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.