Stigao na posudbu

Nije samo prazna priča: Monza danas predstavila veliko pojačanje! · Zvanično

Endin Čaušević

Monza je uspjela nakon 40 godina da izbori plasman u Seriju A i jasno je da ne žele tu da budu samo prolaznici.

Čelnici Monze odlučni su da naprave odličan tim i već u narednoj sezoni pokažu da im je mjesto u društvu najboljih italijanskog fudbala.

Koliko su optimistični najbolje pokazuje činjenica da su čak poslali ponude za Paula Dybalu i Maura Icardija, te navodno obojica Argentinaca ozbiljno razmatraju opciju da potpišu za ovaj klub.

Da sve to nije samo prazna priča Monza je dokazala i danas jer je ozvaničila veliko pojačanje. Naime, veznjak Intera, Stefano Sensi, danas je zvanično potpisao za ovaj klub u kojem će igrati na posudbi do narednog ljeta.

Monza je izdvojila oko pet miliona eura da dovede Sensija na posudbu, a naredne godine imat će mogućnost da otkupe njegov ugovor od Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 26-godišnjak u Interu je proveo dvije sezone, a u prvoj je igrao jako dobro. No, zbog problema s povredama izgubio je mjesto startera i odlučeno je da je najbolje da karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.