Prvi put u historiji ušli u ligu, a sada dovode Dybalu i Icardija!

Dovode i prvaka Evrope

Prvi put u historiji ušli u ligu, a sada dovode Dybalu i Icardija!

A. Čaušević

Ko čeka taj i dočeka. Nakon 40 uzastopnih sezona u drugom rangu su konačno izborili promociju i spremaju fantastičan tim. 

Koliko god to zvučalo nerealno, ali Paulo Dybala i Mauro Icardi bi u novoj sezoni mogli činiti napadački tandem vrlo ambcioznog kluba.

Silvio Berlusconi je po prvi put u klupskoj historiji uveo Monzu u Seriju A i očigledno je da ne želi igrati prolaznu ulogu.

Berlusconi je dao jasan zadatak Andrei Gallianiju da krene po dvojicu argentinskih napadača i dovode ih u Monzu.

Kontakti sa Wandom Narom su već uspostavljeni te su udareni prvi temelji za senzacionalan transfer.

Slično je urađeno i sa Dybalom kojeg ne želi nit jedan velikan pa se sada već bivši napadač Juventusa doveo u situaciju da i nema previše izbora.

Istovremeno Monza radi na dovođenju i Mattea Pessine iz Atalante koji je s Italijom 2021. godine osvojio Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije su od poznatih imena u odbranu došli defanzivac Andrea Ranocchia, dok je među stative angažovan dosadašnji golman Cagliarija Alessio Cragno.

Berlusconi i Galliani su punih 30 godina vedrili i oblačili Milanom te ga učinili jednim od najvećih svjetskih klubova. Teško je vjerovati da će isto uraditi s Monzom, ali jedno je sigurno, stvorit će dovoljno jak tim sposoban da pomrsi račune velikanima na Apeninima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi