Bez pobjednika

Remi Širokog Brijega i Slobode u pripremnom meču na Kupresu

Endin Čaušević, foto: S. Mlaćo

Široki Brijeg i Sloboda remizirali su danas u prijateljskoj utakmici na Kupresu.

Bh. premijerligaši spremaju se punom parom za početak nove sezone, te su iskoristili priliku da odigraju danas pripremnu utakmicu.

Meč između Širokog Brijega i Slobode igrao se na Kupresu, a rezultat je na kraju bio 1:1.

Prvu šansu na meču vidjeli smo u 24. minuti kada je jedan igrač Širokog pokušao, ali je Bukvić to sjajno odbranio. Dvije minute kasnije nova šansa za ekipu s Pecare, no golman Slobode je ponovo to odlično zaustavio.

Međutim, u 30. minuti nije bilo spasa za gol Slobode. U centru pažnje našao se Pejić koji je matirao Bukvića za 1:0 i zasluženo vodstvo Širokog Brijega.

U nastavku meča Sloboda je konačno zaigrala nešto bolje. Tuzlaci su dobru igru krunisali već u 54. minuti kada su uspjeli da poravnaju na 1:1.

Nakon odlične akcije lopta je došla do Kurtalića koji sjajno trese mrežu Širokog Brijega i vraća Slobodu u meč.

Do kraja utakmice vidjeli smo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Prijateljska utakmica:

Široki Brijeg - Sloboda 1:1 (Pejić 30', Kurtalić 54')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Josipović, Mašić, Valentić, Turković, Oliveira, Ćavar, Prusina, Vukoja, Rozić, Pejić, Krpan.

FK Sloboda: Bukvić, Kapetanović, Osmanković, Osmić, Devedžić, Delić, Kurtalić, Maksimović, Mehmedović, Huseinović, Alić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.