Želi napustiti Manchester United

Ni PSG ni Chelsea: Cristiano Ronaldo odabrao naredni klub

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo nakon samo godinu u Manchesteru ponovo napušta popularne Crvene đavole.

Ronaldo se prošle godine na velika vrata vratio na Old Trafford, ali razočaravajuća sezona i činjenica da nije izboren plasman u Ligu prvaka natjerali su Portugalca da promijeni planove.

Najpopularniji fudbaler današnjice je u subotu obavijestio čelnike Crvenih đavola da želi odlazak, a već se nazire i njegov naredni klub.

U Unitedu nisu zaintereosvani za odlazak Ronalda i ne žele ga pustiti, međutim kako to obično biva na kraju presudi igračeva želja i odlazak je veoma izgledan.

Već se počelo i špekulisati o mogućoj destinaciji. PSG je odmah otpisan jer Prinčevi nisu zaintersovani za njegovo dovođenje, dok su ostali Chelsea i Bayern.

Neke informacije iz Njemačke govore da je Ronaldo odlučio da njegov naredni klub bude Bayern, ali je upitno da li će uspjeti u toj namjeri.

U Bayernu su već ranije odbili Ronalda. Ipak, sada kada se Portugalac sam nudi nije isključeno da u Bavarskoj promijene mišljenje.

Razlozi Bayernovog ''ne''

Sky Sport je ranije listu razloga zbog kojih su čelnici njemačkog prvaka glasali protiv dovođenja jednog od najboljih svih vremena. Ti razlozi su:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

- Zadržavanje zdrave strukture u platama fudbalera (Ronaldo zarađuje 30 miliona eura neto)
- Godine Cristiana Ronalda (37)
- Klub želi igrače koji igraju presing i koji su spremni da trče
- Mladost trenera Nagelsmanna i zdravi odnosi unutar svlačionice

Ali kako to obično biva na fudbalskoj pijaci stvari se mijenjaju iz dana u dan pa i neće biti preveliko iznenađenje ukoliko Ronaldo na kraju i potpiše za Bayern.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.