Gnabry na raskrsnici: Žele ga dva gradska rivala, šta će odlučiti?

Ne želi produžiti s Bayernom

Gnabry na raskrsnici: Žele ga dva gradska rivala, šta će odlučiti?

E. Ganibegović

Manchester United je upravo napravio svoj prvi transfer ovog ljeta i doveo Tyrella Malaciu iz Feyenoorda, a sada žele Sergea Gnabryja iz Bayerna kojeg smatraju korisnim u misiji Erika ten Haga da obnovi momčad.

No, Crveni đavoli imaju ozbiljnu konkurenciju jer se u borbu za njegov potpis ubacio i rival Manchester City. Oba kluba žele iskoristiti Gnabryjevo odbijanje produženja ugovora s Bavarcima.

City cilja na 26-godišnjeg ofanzivnog veznjaka, ali ga može transferirati samo ako Raheem Sterling napusti engleskog prvaka, a za njega interes pokazuje Chelsea.

Osim toga, Guardiolina momčad ostala je i bez Gabriela Jesusa koji je otišao u Arsenal.

Serge Gnabry odbija bilo kakvu ponudu za produženje ugovora s Bayernom.

Posljednja ponuda Bayerna, koju je Gnabry odbio, iznosila je 12 miliona eura godišnje. Tako ga Bavarci sada moraju prodati jer je ušao u posljednju godinu ugovora, ako žele uzeti kakav-takav novac za njega. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stoga bi Bayern bio spreman prodati Gnabryja za 40 miliona eura.

Serge Gnabry je prošle sezone za ekipu Bayerna nastupio u 45 službenih utakmica, postigao 17 golova i tome dodao još deset asistencija. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa svaki normalan igrač želi da se oproba u jakim ligama a ne u amaterskim poput njemačke i francuske.Logično
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi