Tamo nije dobrodošao

Džaba mu što je Ronaldo, u slučaju napuštanja Uniteda najbolja vrata su mu zatvorena

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo zatražio je transfer iz Manchester Uniteda, s obzirom na to da ovaj klub naredne sezone neće igrati u Ligi prvaka.

Portugalski napadač ima i drugih zamjerki na račun vođenja engleske momčadi, posebno zbog neaktivnosti na tržištu transfera, s obzirom na loš učinak prošle sezone, u kojoj su rezultati bili daleko ispod očekivanja.

Engleski mediji pišu kako je samo dva sata nakon objave da Cristiano Ronaldo želi napustiti Manchester United čak 11 momčadi kontaktiralo klub s Old Trafforda kako bi iskazali zainteresovanost za njegove usluge. 

Ipak, jedan od njih nije bio Real Madrid, klub u kojem je Portugalac u periodu od 2009. do 2018. godine. ispisao historiju.

Čelnici kluba na Santiago Bernabeuu bili su čvrsti i još od prošlog ljeta, kada je postojala mogućnost transfera Ronalda iz Juventusa, odlučili da su vrata za Portugalca zatvorena i na tom stavu ostaju i sada, prenosi Marca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako neće doći do povratka o kojem su sanjali mnogi navijači Los Blancosa, kao ni u slučaju Sergija Ramosa, još jedne legende kluba koji je dobio "zabranu" u Madridu.

Podsjetimo, Ronaldo se povezuje s prelaskom u Bayern, Chelsea, PSG, Juventus, pa čak i Sportinga iz Lisabona. Bilo je priča i oko transfera u Romu, no potvrđeno je da definitivno od toga nema ništa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.