Veznjak Real Madrida

Malo priča, ali kad progovori to zlata vrijedi: Modrić začepio usta kritičarima

Eldar Ganibegović

Ligu prvaka prethodne sezone osvojio je Real Madrid.

Na putu do finala Los Blancosi su zadali mnogo stresa svojim navijačima, jer su u osmini, četvrt i polufinalu skoro do samog kraja strepili od ispadanja.

Prvo su u osmini finala izbacili PSG. Poraženi su u Parizu s 1:0, gubili su i u Madridu, da bi onda Karim Benzema hat-trickom donio veliku pobjedu i prolazak dalje s ukupnih 3:2.

Nakon toga Real je slavio u Londonu protiv Chelseaja koji se vratio na Bernabeuu i utakmica je otišla u produžetke, no Kraljevi su nekako preskočili i tu prepreku.

Najveća drama bila je u revanš utakmici polufinala. City je imao sve u svojim rukama, čak dva gola je Real Madrid trebao postići u posljednjim minutama za produžetke.

To je i uspio, a u produžecima zabio još jedan i prošao u finale gdje je minimalnim rezultatom poražen Liverpool.

Zbog svih silnih preokreta mnogi su ovaj uspjeh Reala nazvali "sretnim", a sada se po tom pitanju oglasio i jedan od najvažnijih igrača prvaka Evrope, Luka Modrić.

On je odlučio da začepi usta kritičarima sljedećom izjavom:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Eliminišemo prvaka Francuske, pa prvaka Evrope i onda i prvaka Engleske. Nakon toga kažu da imamo sreće. Ne razumijem."

PSG u tom momentu nije bio prvak Francuske, nego je tu titulu vratio u svoje vitrine na kraju sezone, dok je Chelsea bio aktuelni prvak Evrope, a Manchester City prvak Engleske. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.