Ancelotti želi još jednog igrača u Realu ovog ljeta, on je karika koja mu nedostaje

Treći najveći transfer ikad?

Ancelotti želi još jednog igrača u Realu ovog ljeta, on je karika koja mu nedostaje

Eldar Ganibegović

Real Madrid novu će sezonu započeti 10. augusta u utakmici UEFA-inog Superkupa protiv Eintrachta.

Do tada, Real Madrid formira svoju momčad za novu sezonu gdje ih očekuje branjenje titula u Primeri i Ligi prvaka, te španskom Superkupu.

U ovom transfer roku Real Madrid je potpisao Antonija Rudigera koji je stigao kao slobodan igrač iz Chelseaja i Aureliena Tchouamenija, veznog igrača, koji je došao iz Monaca za iznos od 80 miliona eura.

Klub sa Santiago Bernabeua nije uspio ostvariti transfer Kyliana Mbappea, no mogao bi ga zamijeniti Rafael Leao iz Milana, napadač koji je dao važan doprinos tituli koju je talijanska ekipa osvojila nakon pauze od 11 godina.

Prema 90min.com, portugalski napadač se smatra čovjekom koji nedostaje u ofanzivi madridske momčadi. Rafael Leao jedini je igrač koji nedostaje u slagalici Carla Ancelottija za iduću sezonu.

Briljirao je Leao tokom cijele prethodne sezone. Ukupno je u Seriji A nastupio na 34 od mogućih 38 utakmica i postigao je 11 golova uz 10 asistencija.

Dodao je još osam nastupa, po četiri u Kupu Italije i Ligi prvaka, gdje je psotigao tri gola uz dvije asistencije, te je ove sezone definitivno bio jedan od najbitnijih igrača Milana.

Ugovor s klubom iz grada mode ovaj portugalski reprezentativac ima do juna 2024. godine, a Milan je za njega postavio paprenu cijenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako je prošlog mjeseca javio Corriere dello Sport, mjesta za pregovore o njegovoj prodaji nema i svako ko želi da ga vidi u svojim redovima ovog ljeta morat će platiti punu odštetnu klauzulu koja iznosi čak 150 miliona eura.

Ukoliko neko, u ovom slučaju Real Madrid, isplati toliki novac za njega, bit će to treći najskuplji transfer ikad u fudbalu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muha
Pored Benzeme titule im je donio Vinicius a dovesti ce Leaoa koji igra na istoj poziciji i to za tolike pare. Kako da ne.
7 0
Klicko
Korak unazad u karijeri za Lea-a sigurno.Iz jednog Milana u taj nizerazredni poluklub.
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi