Nevjerovatan zahtjev

"Želite da napustim PSG? Ok, dajte mi 200 miliona eura"

Eldar Ganibegović

Ovog ljeta Neymar bi mogao napustiti PSG.

Čini se da se ovakva odluka sviđa i Kylianu Mbappeu, čovjeku kojeg je PSG mjesecima uvjeravao da potpiše produženje ugovora, a parafiranjem ugovora napadač je dobio i veće ovlasti u momčadi.

Odnos Neymara i Mbappea kao da je postao dalek s vremenom i puno boljim igrama Francuza, koji su ga učinili neprikosnovenim liderom momčadi.

Odlazak Brazilca ne čini se nimalo nelogičnim s obzirom na trenutni kontekst, a interes je već pokazao evropski velikan.

Prema pisanju medija na Otoku, Neymar neće reći "ne" transferu u Chelsea, gdje ga je, čini se, već predložio i tu opciju uzeo u obzir Todd Boehly, novi većinski dioničar Plavaca.

Ipak, selidba je daleko, jer kompleksna situacija Brazilca daje prostora Englezima, koji bi htjeli i Cristiana Ronalda.

Čini se da postoji uslov koji je Brazilac postavio da prihvati prelazak iz PSG-a u drugu momčad.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Napadač želi da mu se isplati puna plata koju mora dobiti do 2027. godine, odnosno 200 miliona eura, javlja El Pais.

Neymar je u Paris Saint-Germain stigao u ljeto 2017. godine iz Barcelone za 222 miliona eura, što je i dalje svjetski rekord po pitanju transfera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.