Lewa odbio veliku ponudu: "Proživio bi isto što i u Bayernu, to je liga bez emocija"

PSG otpao

Lewa odbio veliku ponudu: "Proživio bi isto što i u Bayernu, to je liga bez emocija"

E. Ganibegović

Robert Lewandowski uživa na odmoru i mašta da ovog ljeta, godinu dana prije isteka ugovora, napusti Bayern.

"Moja priča s Bayernom je završena. Nakon posljednjih mjeseci ne mogu zamisliti daljnju saradnju. Transfer će biti dobro rješenje za obje strane", rekao je Robert Lewandowski prije nekoliko sedmica i izazvao buru u Minhenu.

I iako Bayern tvrdi da ga ne želi prodati, mnogo je naznaka da je minula Poljaku bila posljednja sezona u na Allianz areni. 

Robert Lewandowski sanja o Barceloni koja pregovara o transferu. Njihova posljednja ponuda iznosila je 40 miliona eura. Uz to, katalonski klub trebao je ponuditi pet miliona dodatnih bonusa. 

Premda je Bayern odbio prijedlog, a Xavi se počeo žaliti na upravu Barce, španski mediji sigurni su u Robertov transfer. Tim više što Poljaka ne zanimaju drugi klubovi, pogotovo Paris Saint-Germain.

"Unatoč interesu pariškog kluba, Poljak razmišlja samo o Barceloni. Za sada su obje strane mirne i nadaju se da će se sve riješiti do 12. jula. Lewandowski ni ne razmišlja o PSG-u. Kaže da će s PSG-om doživjeti isti scenarij kao u Bayernu jer je tamo liga bez emocija. Potpuno drugačiji od izazova osvajanja španskog prvenstva", piše katalonski "Sport".

"Lewandowski želi započeti novo poglavlje u zemlji koja ga voli. Voli špansku kulturu i hranu. Čak razmišlja o tome da se skrasi ovdje nakon završetka sportske karijere", čitamo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lewandowskom ugovor s Bayernom ističe u junu 2023. godine. Pred Bayernom je odluka hoće li sada pustiti Lewandowskog da ode i zaraditi nešto na njemu ili ga zadržati u klubu i iduće sezone kako bi ispunio ugovor, no otišao besplatno.

Za sada svi u Minhenu govore da je samo ovo drugo opcija. Svi osim Lewandowskog koji je igrač Bayerna od 2014. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa i španska liga će sledećih 5 godina biti kao njemačka i francuska! Neće Barca okusiti titulu pored Reala.
2 1
Kiss
Sramota je tako govoriti a Bayern ti dao sve i napravio te igračem gdje god da si bio ne bi bio ni blizu ovakve karijere,ideš u Barcelonu jer ne bi nikad da nije ovakva situacija niti bi ti oni ikad ugovor predložili samo zato što je financijsko stanje takvo kako jest,eh eto,poljak ko poljak
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije