Posljednje kolo druge faze kvalifikacija

Česi su dobili Litvance, šta to znači za BiH?

Admin Čaušević

Večeras se igraju posljednje utakmice druge faze kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo u košarci u okviru grupe F.

Prva od dvije utakmice je već završena. Češka je u gostima pobijedila Litvaniju rezultatom 72:83.

Česi su dosta stvari riješili već u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 23:13, dok su ostatku meča bez problema sačuvali prednost.

U posljednoj dionici su u jednom trenutku imali i 20 poena razlika (55:75) te su na kraju došli do važne pobjede iako su domaći u finišu uspjeli ublažiti porazza konačnih 72:83.

Čese su do pobjede vodili Kyslink sa 18 te Satoransky sa 20 poena. Kod Litvanije se izdvojio Brazdeikas sa 13 poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

S tom pobjedom Česi su plasirali u narednu fazu kvalifkacija zajedno sa Litvanijom te na neki način pomogli i bh. reprezentaciji.

Naime, da bi završila među top tri u grupi Bosna i Hercegovina ne smije izgubiti od Bugarske sa deset i više poena razlike pošto su naši momci prvi meč dobili 75:85.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.