"Ništa se u životu ne mora, ali eto sutra moramo pobijediti"

Halilović i Kamenjaš pred Bugarsku

"Ništa se u životu ne mora, ali eto sutra moramo pobijediti"

Eldar Ganibegović

Košarkaški Zmajevi sutra u Skenderiji dočekuju Bugarsku u 6. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poslije selektora Adisa Bećiragića, na press konferenciji govorili su i reprezentativci Miralem Halilović i Kenan Kamenjaš.

"Jučer smo se vratili. Sad nam je u cilju da se osvježimo poslije utakmice protiv Češke, da se tijelo oporavi. Da se što bolje taktički i tehnički spremimo za utakmicu protiv Bugarske koja je, onako, ništa se u životu ne mora, ali eto, ova utakmica je došla do toga da je praktično moramo dobiti. ili izgubiti s nekom malom razlikom, ali sigurno da nećemo ići ništa da kalkulišemo. Ići ćemo na pobjedu, pružiti što bolju partiju, izvući dobre stvari iz utakmice Češke, a ove loše pokušati popraviti. Ulazimo u ovu utakmicu s dosta samopouzdanja jer vjerujemo da smo bolja ekipa od njih i da to trebamo dokazati na terenu", rekao je kapiten Miralem Halilović pa dodao:

"Stara mušterija s dva nova igrača Vezenkovom i Bostom koji totalno mijenjaju njihovu koncepciju igre. Ako se vidi statistika iz zadnje utakmice, obojica su igrali skoro po 40 minuta. Oni su donijeli većinu poena i skokova. Neće to biti ni približno ista utakmica kao ove što smo ih dobijali s velikom razlikom. Mi se moramo fokusirati na sebe, promijeniti neke greške koje smo analizirali sinoć na videu. Stvarmo imamo dosta prostora, potencijala, najprije napadačkog, a onda i defanzivnog što je jedno s drugim povezano sigurno. Imati istu želju kao u prvoj utakmici gdje smo imali 24 ofanzivna skoka. To se ne viđa često. To pokazuje želju da smo mmi stvarno htjeli tamo igrati. A koliko se to vidjeli u nekoj igri pet na pet, nije. No taj ofanzivni skok je najviše želja, tako da nje nije nedostajalo i to moramo prenijeti i na ovu utakmicu i unaprijediti taktičke i tehničke stvari".

Nakon njega medijima se obratio i Kenan Kamenjaš.

"Selektor i kapiten su rekli manje-više sve. Analizirali smo utakmicu s Češkom. Trebamo izvući dobre stvari, ofanzivni skok. Popraviti trčanje i odbranu. Sigurno da je to bilo malo teže za oečkivati u prvoj utakmici. Kako je selektor rekao, bilo je teško jer ja sam odigrao posljednju utakmicu prije 15. maja", kazao je Kamenjaš te istakao:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Skroz sam izbačen iz takmičarskog ritma, ali to nije opravdanje. Samo mi igrači znamo kako je to teško kad nastupi pauza pa opet pripreme. Tijelo skroz drugačije reaguje od utakmica u februaru i novembru kada svi dođemo u takmičarskom ritmu. Ja bih pozvao publiku da dođe u što većem broju da nas podrži u ovoj važnoj utakmici. Kao što je Miralem rekao ništa se ne mora, ali mora se. Ova utakmica se mora dobiti. Idemo na pobjedu i nadamo se da ćemo proći u drugi krug i sutra svi slaviti."

Utakmica Bosna i Hercegovina - Bugarska na rasporedu je sutra od 20 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi