Foto - EPA

Bayern dobija veliko pojačanje

Hasan Salihamidžić postaje kralj velikih transfera

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić obavio je jučer u Milanu sastanak s čelnicima Juventusa oko transfera nizozemskog defanzivca Matthijsa de Ligta.

Bayern u svoje redove želi dovesti 22-godišnjeg defanzivca. S njim već postoji dogovor o prelasku u Minhen, a sada su počeli pregovori i s torinskim velikanom.

Salihamidžić je jučer u Milanu razgovarao sa sportskim direktorom Stare dame Federicom Cherubinijem. Sastanak je trajao tri sata i po svemu sudeći Brazzo je napravio ogroman korak ka potpisu nizozemskog defanzivca.

Juventus je nakon sastanka svjestan da igrač želi u Bayern. Iako zvanične ponude od bavarskog velikana još uvijek nema, ona će uslijediti u narednim danima.

Informacije koje su se pojavila u mediji prethodnih dana nisu tačne. Bayern nije slao nikakvu ponudu. Na sastanku se nisu spominjale nikakve konkretne brojke, ali Bianconeri imaju jasan stav kada je De Ligt u pitanju.

Oni su za ovog fudbalera postavili cijenu od 90 miliona eura. Bayern je spreman da se 'približi' ovoj cifri i izvjesno je da će De Ligt u budućnosti nositi dres njemačkog prvaka.

Agenti nizozemskog fudbalera su nakon jučerašnjeg sastanka zaustavili razgovore s još jednim zainteresovanim klubom, londonskim Chelseajem, i izvjesno je da bi Hasan Salihamidžić uskoro mogao završiti spektakularan transfer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Hasan je ovog ljeta već završio tri sjajna posla. Doveo je zvijezdu Liverpoola Sadija Manea te mlade zvijezde Ajaxa Noussaira Mazraouija i Ryana Gravenbercha.

Matthijs se Ligt je član Juventusa postao 2019. godine. Stigao je iz Ajaxa za 85 miliona eura i odigrao je 117 utakmica za Staru damu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.