Direktno nazvao Salihamidžića i dao mu čudan prijedlog, a iz Bayerna poručili: "Pohlepna pirana"

Zahavi ne odustaje

Direktno nazvao Salihamidžića i dao mu čudan prijedlog, a iz Bayerna poručili: "Pohlepna pirana"

E. Čaušević

Robert Lewandowski još uvijek nije riješio svoj status u Bayernu jer njemački klub odbija i dalje da ga proda Barceloni.

Lewandowski je na kraju protekle sezone sezone jasno izjavio da želi napustiti Bayern jer mu je potreban novi izazov u karijeri, te se odmah počeo povezivati s Barcelonim.

Poljski napadač ima veliku želju da karijeru nastavi u katalonskom klubu, ali čelnici Bayerna mu ne olakšavaju situaciju. Očito su iznenađeni i uvrijeđeni zbog načina na koji Lewandowski želi da ide, te ne popuštaju u svojoj odluci.

Bayern je odbio već nekoliko ponuda Barcelone i iako su doveli Sadija Manea još uvijek ne žele prodati Lewandowskog. Poljak lagano gubi strpljenje zbog toga, te je njegov agent Pini Zahavi odlučio da reaguje.

Njemački Bild objavio je da je Zahavi uzeo stvari u svoje ruke i pokušat će što prije da završi transfer Lewandowskog u Barcelonu.

Zahavi je prije nekoliko dana nazvao Hasana Salihamidžića i ponudio je da bude posrednik u pregovorima Bayerna i Barcelone. Poručio je da će Bayern dobiti 50 miliona eura za ovog napadača, te da će dobiti i nekoliko miliona bonusa.

Međutim, takav potez se nije svidio čelnicima Bayerna, a Uli Hoeness poručio je da je Zahavi samo "pohlepna pirana". Zahavijev loš odnos s Bayernom počeo je prošlog ljeta kada je odveo Davida Alabu u Real Madrid i to mu očito nisu oprostili.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, njemački mediji smatraju da će Bayern na kraju popustiti i pustiti Lewandowskog u Barcelonu jer je jasno da im ne treba nezadovoljan igrač koji može narušiti atmosferu u svlačionici.

Čini se da sve to rade kako bi Zahaviju očitali lekciju, a koliko je njemu stalo da odvede Lewandowskog u Barcu najbolje pokazuje činjenica da sam želi da bude posrednik u tim pregovorima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
"Bajern ce popustiti" .. nece nego ce istjerati svoje..
2 0
nijepoznat
ako se ne ode u Barcelonu moze u FK Vrapcice
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi