Protivnik selekcije BiH

Francuzi odabrali košarkaše za Eurobasket

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vincent Collet odabrao je košarkaše koji će igrati na predstojećem Eurobasketu, ali u utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Protivnik selekcije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za SP, ali i na Eurobasketu odabrao je najjače moguće snage.

Tu je veliki broj NBA igrača, poznatih imena iz evropske košarke i Francuska će ponovo biti kandidat za visok plasman na Evropskom prvenstvu.

Collet je odabrao ove košarkaše: Andrew Albicy, Isaia Cordinier, Moustapha Fall, Evan Fournier, Rudy Gobert, Thomas Heurtel, William Howard, Mouhammadou Jaiteh, Timothe Luwawu-Cabarrot, Theo Maledon, Amath M'Baye, Frank Ntilikina, Elite Okobo, Vincent Poirier, Terry Tarpey, Victor Wembanyama, Guersohon Yabusele.

Francuska će u Bosnu i Hercegovinu stići 27. augusta u duelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a to će biti i zagrijavanje za meč na EP kojeg će bh. tim s Francuskom odigrati 6. septembra.

BiH i Francuska u su kvalifikacijama za Mundobasket još u grupi s Litvanijom, Crnom Gorom, Češkom i Mađarskom.

Što se prvenstva Evrope tiče ove selekcije će za rivale imati Njemačku, Sloveniju, Litvaniju i Mađarsku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.