FOTO: T. Hebib

Duel odigran na Koševu

Generalna proba za Sarajevo okončana sa šest golova u mreži GOŠK-a

Haris Zilić

Na Koševu je odigran prijateljski susret između Sarajeva i GOŠK-a.

Konačan rezultat glasio je 6:0 za Bordo tim.

Uvodne minute pripale su Bordo timu. Imali su nekoliko dobrih prilika preko Čatakovića i Čirjaka, Bobić je odlično branio.

Kruna bolje igre stiže u 11. minuti kada je Čataković pogodio za 1:0.

Nakon gola, Sarajevo je nastavilo sa ofanzivnom igrom, ali na golu GOŠK-a odličan je bio Bobić koji je zaustavljao pokušaje Čirjaka, Džafića i Varešanovića.

GOŠK je najbolju priliku imao u finišu prvog poluvremena, kada je Dizdarević odlično zaustavio pokušaj Radulovića, prije toga prijetili su Šero i Hrelja.

Na startu drugog poluvremena prijeti Sarajevo preko Džafića i Đokanovića, ostalo je 1:0. GOŠK uzvraća kontrom, ali Dujaković je upropastio akciju.

U 54. minuti Musa je započeo dobru akciju Bordo tima koju Suljić kruniše pogotkom za 2:0. U 63. minuti Šuta postiže autogol i to je bilo 3:0 za izabranike Feđe Dudića.

Igrala se 69. minuta, igrači Sarajeva izveli su prelijepu akciju na kraju je Suljić šutirao preko gola.

Do kraja utakmice još tri gola u mreži Gabeljana. Suljić u 84. minuti pogađa za 4:0 na asistenciju Ahmetovića, a Ahmetović u 86. minuti koristi grešku odbrane GOŠK-a i to je bilo 5:0.

Ko načnih 6:0 postavlja Musa golom u 88. minuti utakmice.

SARAJEVO - GOŠK 6:0 (Čataković 11', Suljić 54', 84', Šuta (ag) 63', Ahmetović 86', Musa 88')

SARAJEVO: Dizdarević, Aničić, Mujakić, Tomašević, Salčin, Čirjak, Đokanović, Čataković, Varešanović, Džafić, Mulahusejnović.

GOŠK: Bobić, Dujaković, Šuta, Ramljak, Baltić, Radulović, Zarić, Nižić, Hasukić, Hrelja, Šero.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.