Široki sklapa tim

Na Pecaru iz Hrvatske stigao novi fudbaler

Eldar Ganibegović

NK Široki Brijeg ima novo pojačanje.

Novo ime na Pecari je 24-godišnji stoper, koji može pokriti i poziciju defanzivnog veznog, Branimir Barišić.

On se tako u Bosnu i Hercegovinu vraća nakon osam godina, s obzirom na to da je još kao tinejdžer iz omladinskog pogona Troglava iz Livna otišao u Hajduk.

U Splitu se zadržao do ljeta 2018. godine kada odlazi u Šibenik, nakon dvije godine vraća se opet u drugi tim Hajduka, a od oktobra prošle godine bio je član Intera iz Zaprešića.

Prethodne sezone za Inter je nastupio na 20 utakmica u Prvoj NL, te postigao jedan gol i dodao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Širokobriježana, osim Barišića, na Pecaru su ranije stigli još: Bruno Oliveira, Cyrille Kpan, Ivan Pranjić, Mate Šuto, Petar Turković , Ilan Pejić, Ilija Bagarić i Juraj Ljubić.

Klub s Pecare će novu sezonu Premijer lige započeti 16. jula kada gostuje novajliji u ligi, ekipi Igmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.