Visina transfera 50 miliona

Sve je gotovo: Lewa bez porodice stigao na oproštaj, od srijede u novom klubu!

Admin Čaušević

Saga oko transfera Roberta Lewandovskog je ušla u završni čin.

Lewandowski je ponedjeljak navečer stigao u Minhen i to bez porodice što je jasan znak da se više ne vidi u Bayernu.

Njemački mediji prenose da je sjajni Poljak doputovao u prijestolnicu Bavarske samo kako bi se oprostio od dosadašnjih saigrača i klupskog rukovodstva.

"Dobro sam", bio je kratki odgovor na pitanje koje su dugogodišnjem najboljem strijelcui Bayerna postavili novinari Bilda.

U međuvremenu su stigle vijesti iz Poljske prema kojim je transfer Lewandowskog u Barcelonu gotova stvar.

Dvije strane su se napokon dogovorile. Bayernu će pripasti 50 miliona eura, a Lewa će s Kataloncima potpisati ugovor na tri godine s opcijom produženja za još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sjajni golgeter će kako sada stvari stoje na Nou Campu najkasnije biti predstavljen u četvrtak dok se završe sve birokratski prepreke.

To znači da će Xavi dobiti igrača kojeg želi već mjesecima. Što je najbitnije Poljaka će imati na raspolaganju tokom američke turneje i moći će ga uigravati sa ekipom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.